Ambities

 

Onze eigen kennis en ervaring willen wij graag benutten, en ook ons netwerk omvat veel ambitieuze professionals. Daarom hebben wij hieronder enkele van onze ambities genoemd.

 

Renoveren seriematige woningbouwprojecten

Er zijn veel woningbouwprojecten uit de jaren 70 en 80 die niet meer voldoen aan de huidige eisen qua energiezuinigheid en comfort. Er zijn veel innovaties in de markt beschikbaar om deze woningen te renoveren. De uitdaging hierbij is; hoe kun je een renovatie organiseren terwijl de bewoners kunnen blijven wonen? Hiervoor wordt flexibiliteit en innovatie gevraagd van het hele bouwteam. Een daadkrachtige organisatie, bewust omgaan met risico’s, vooruit denken, bouwkwaliteit garanderen. Dit zijn thema’s die hierbij een rol spelen. Wij kunnen hiervoor een goede bouworganisatie opzetten en de opdrachtgever/woningbouwvereniging hiermee van a tot z ontzorgen. Wij werken hiervoor graag een mooi plan voor u uit.

 

Bouwen loftwoning staal en sandwich

Soms kom je op een locatie waar zo’n loftwoning prima op zijn plaats zou zijn. Veel worden er in onze omgeving echter niet gebouwd. Een mantelzorgwoning of zorgunit zou op deze manier ook gebouwd kunnen worden. Werken met staal en staalconstructies heeft onze interesse. Zo’n bouwopgave uitwerken sluit goed aan bij onze competenties. Veel traditionele aannemers werken bij voorkeur met beton, stenen en hout. Dat doen wij ook graag, maar werken met staal kan op sommige locaties een interessante oplossing bieden. Een oplossing die ook aan alle comfort en duurzaamheidseisen kan voldoen. Op een passende locatie gaan wie hiermee graag aan de slag.

 

Restylen bedrijfsgebouwen met staal en sandwich

Sommige bedrijfspanden voldoen nog goed maar hebben een verouderde uitstraling. De kleuren zijn vervaagd en soms zijn sandwichpanelen deels afgebladerd of vertonen anderzijds gebreken. Een nieuwe gevel zou véél impact kunnen hebben op de uitstraling van het bedrijfspand. Belangrijk hierbij is dat ons inzien ook gekeken wordt naar de functies zoals daglicht, ventilatie, thermische isolatie, benodigd vergunningen en zo verder.  Wij hebben o.a. veel kennis van staalconstructies en gevelbekleding en denken graag mee om een bedrijfspand te upgraden. Wij werken een bouw eerst in 3d uit zodat de beoogde wijzigingen vooraf goed kunnen worden beoordeeld. Wij hebben kennis van economisch bouwen zodat we direct denken in economische totaaloplossingen.

 

Duurzaam herbestemmen monumentale panden

Monumenten dienen wij met elkaar door te geven aan de volgende generaties. Het is daarom belangrijk dat we zuinig omgaan met onze monumenten. Nieuw functies toevoegen aan oude gebouwen vraagt om creativiteit en maatwerk. Een standaard kantoor of woning als het ware ‘een monument inschuiven’ leidt niet vaak tot een mooi resultaat. Reversible bouwen, wat wil zeggen omkeerbaar, biedt perspectief voor sommige monumentale panden. Doos in doos is een term die hierbij goed zou passen. Wij werken graag mee aan innovatieve oplossingen voor monumentale bouwwerken.

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een term die we al lang kennen. Maar wat betekend het precies voor de bouw? Wij denken dat het hergebruiken van materialen, en natuurlijke materialen gebruiken steeds belangrijker wordt. Maar ook duurzaam geproduceerd hout gebruiken in plaats van tropisch hardhout bijvoorbeeld. Verder wat minder bakstenen en beton en meer hout en natuurlijke isolatiematerialen. Wij gaan de uitdaging graag aan om hier verder over na te denken. Het zou mooi zijn dit in een concreet project te kunnen toepassen. Biobased bouwen! Een handschoen die we graag opnemen. Contact: Erik Huls 0615463486

 

Wij gaan graag een keer met u in gesprek!

Vrijblijvend kennismaken

Denkt u dat u een bijdrage kunt leveren aan onze ambities? Bel ons of stuur een e-mail voor een kennismakingsgesprek.

Contact